Predlažemo da primate najnovije dnevne ponude Grupna kupovina - Newsletter

IZVINJAVAMO SE ZBOG TEHNIČKIH PROBLEMA SA SERVEROM! 

Izrada IKONA srpskih slava i svetaca dimenzija 20sx26 cm na lipovom drvetu

2.500din
Cena: 2.500 din Vrednost: 5.000 din Popust: 50% Ušteda: 2.500 din Facebook Twitter E-mail
Ova ponuda je istekla...
Pretražite Aktivne ponude
sigurno ima nešto za Vas!

Slikar i ikonopisac Zoran Antović strpljivim potezima pažljivo ikonopiše svoje ikone u vizantijskom stilu, a u duhu pravoslavne tradicije. Za vizantijske ikone se kaže da su sjedinjenje duha i materije i upravo je to razlog zašto se autor opredelio da kao uzor koristi predloške srpske ikonopisačke škole. Zoran Аntović ikonopiše dugi niz godina, uz blagoslov svog paroha, po kanonima pravoslavne crkve.

Napomene
  • Ponuda obuhvata: izradu ikone srpskih slava, svetaca, dimenzija 20x26cm na lipovom drvetu
  • Kupon se može iskoristiti do 30.5.2012.
  • Radno vreme: 10-21 h
Kontakt

Slikarski Atelje Amazis

Adresa:
Đorđa Stojkovića 6
11250 Beograd

Telefon:
060/0167260

Ikonopis (ikonopisanje) je posebna slikarska tehnika koju neguje hriščanska pravoslavna crkva. Koreni su joj u ranom hriščanstvu, ali se vremenom uobličavala sve dok nije stekla konačni oblik i vrhunac u doba srednjovekovne Vizantije.

U pravoslavnoj crkvi postoje odeđeni kanoni (pravila) ikonopisanja kojih se mora pridržavati svaki ikonopisac. Osnovno nepisano pravilo je da se ikona radi po obrascu neke starije ikone koja je opšte prihvaćeni obrazac. Ikona je puna simbola koji na vizuelni način predstavljaju učenje Crkve. Za slikanje ikona se koristi jajčana tempera, a slika se na drvenoj podlozi (lipovoj dasci sa kušacima), sa obaveznom pozlatom. Slikanje bojama spravljenim od žumanceta je vrlo staro. Skoro sve ikone srednjeg veka slikane su jajčanom temperom jer je vrlo postojana. To je i glavni razlog što su ikone koje su stare hiljadu godina i danas u dobrom stanju.

Zoran Antović bavi se profesionalno slikarstvom od 1997god. Imao je i pet samostalnih izložbi, a učestvovao je na više kolektivnih. Radio je za Politiku, Novosti, NIN, Jež. Član je ULUPUDS-a, ima status samostalnog umetnika. Živi i radi u Beogradu.

    pricebook pomoc poplave sms 1003

    pricebook licence to shop

Postanite PriceBook.rs Partner!

Priceboook giftbaskets poklon korpe beograd

krov oglasi

Video Oglasi

pricebook help animals